Bijenpollen – Bee Pollen

Wat zijn bijenpollen?

Bijenpollen is een superfood en werd al vroeg in Egypte en China gebruikt zowel ter ondersteuning van het lichaam.

Bijenpollen worden gemaakt uit stuifmeel. Dit stuifmeel is het mannelijke zaad dat een bloem ‘uitscheid’ en wordt ook wel pollen of microsporen genoemd. Het is afkomstig van onder andere de meeldraden van de bloem. De bijen verzamelen dit stuifmeel en voegen er nectar en speciale enzymes aan toe. Tijdens het verzamelen vermengt dit zich met elkaar en ontstaan er dan kleine gele bolletjes.

Bijenpollen
Bijenpollen

Het heeft talloze gezondheidsvoordelen, omdat het bijna alle voedingsstoffen bevatten die een mens nodig heeft.
Het is een uniek mengsel van onder andere essentiële aminozuren, proteïnen, vitaminen (in het bijzonder B en E), mineralen (27 types zoals o.a. Calcium, Magnesium, Zink Ijzer, etc), antioxidanten, sporenelementen, enzymes, co-enzymes en hormonen.
Daarnaast bevat deze stof daarnaast elementen bevat die de vitaliteit verbetert en het herstel bevordert.

Bijenpollen bestaat voor 40% uit proteïnen (eiwitten). Het grootste gedeelte van de proteïnen in bijenpollen bestaat uit ketens van aminozuren. Er zitten maar liefst 22 essentiële aminozuren in. Dit zijn alle aminozuren die je lichaam niet zelf kan aanmaken!

Waar zijn bijenpollen goed voor?
Als je bijenpollen gaat gebruiken zul je al snel een verschil ervaren in je energielevel. Onderzoeken hebben aangetoond dat bijenpollen het zogenaamde regenereren of vernieuwen van het organisme stimuleert en het ouder worden vertraagt. Uit verschillende testen op muizen is aangetoond dat de immuniteit verbetert, en dat overleving bij kanker verbetert.

de belangrijkste redenen om dagelijks verse stuifmeel stuifmeel te consumeren:

Energieverbeteraar: Het aanbod van voedingsstoffen die bij bijpollen voorkomt, maakt het een geweldige natuurlijke energieversterker. De koolhydraten, eiwitten en B-vitaminen kunnen u de hele dag doorhouden door het uithoudingsvermogen te verbeteren en vermoeidheid te bestrijden.

Gladde Huid: Bijpollen wordt vaak gebruikt in actuele producten die gericht zijn op ontsteking en algemene huidirritaties zoals psoriasis of eczeem. De aminozuren en vitaminen beschermen de huid en helpen de regeneratie van cellen.

Ademhalingsstelsel: Bijenpollen bevat een hoge hoeveelheid antioxidanten die een anti-inflammatoire werking hebben op de weefsels van de longen, waardoor het ontstaan ​​van astma voorkomt.

Behandeling van allergieën: Stuifmeel vermindert de aanwezigheid van histamine, waardoor veel allergieën worden versterkt. Dr. Leo Conway, MD, van Denver Colorado, meldde dat 94% van zijn patiënten volledig was vrij van allergie symptomen die ooit werden behandeld met orale voeders van pollen. Alles van astma tot allergieën bij sinusproblemen is gewist, en bevestigt dat bijenpollen uitstekend effectief zijn tegen een breed scala van ademhalingsziekten.

Spijsverteringskanaal: Behalve pollutieve vitaminen, mineralen en eiwitten bevat bijenpollen enzymen die kunnen helpen bij de spijsvertering. Enzymen helpen uw lichaam bij het verkrijgen van alle voedingsstoffen die u nodig heeft van het voedsel dat u eet.

Immuunsysteem Booster – Stuifmeel is goed voor de darmflora en ondersteunt daarmee het immuunsysteem. Volgens de holistische gezondheidsspecialist, Dr. Joseph Mercola, heeft bee pollen eigenschappen van antibiotica die het lichaam kunnen beschermen tegen het opdoen van virussen. Het is ook rijk aan antioxidanten die de cellen beschermen tegen de schadelijke oxidatie van vrije radicalen.

Behandelt verslavingen: – Gebruikt holistisch voor het genezen van verslavingen en het remmen van hunkering door impulsen te onderdrukken. Dit kan nuttig zijn voor gezond gewichtsverlies. Echter, meer onderzoek is nodig in deze potentiële voordelen, met name wat het gewicht management betreft.

Ondersteunt het hart-en vaatstelsel: Bijenpollen bevatten grote hoeveelheden routine; Een antioxidant bioflavonoïde die helpt bij het versterken van de bloedvaten, helpt bij de bloedsomloopproblemen en corrigeert het cholesterolgehalte. Zijn krachtige anti-stollende krachten kunnen helpen om hartaanval en beroerte te voorkomen.

Prostaathulp: Mannen die lijden aan goedaardige prostaathyperplasie kunnen hulp vinden door bijenpollen te gebruiken. Bee pollen kan helpen om ontsteking te verminderen om te stoppen met frequente urges om te urineren.

Onvruchtbaarheidsproblemen: Bijpollen stimuleert en herstelt ovariale functie, en kan daarom worden gebruikt om de zwangerschap te versnellen. Naast een hormonale booster is het ook een geweldige aphrodisiac!

Bloedcellen: Bijpollen dragen bij aan de aanmaak van witte en rode bloedcellen. Dit is bijvoorbeeld erg nuttig voor mensen met bloedarmoede. De aanmaak van hemoglobine (zuurstof-dragende rode bloedcellen) wordt door bijpollen gestimuleerd.

Herstel: Ze bevorderen het herstel na ziekte.

Concentratie: Ze verhogen de concentratie.

Gemoedstoestand: Ze brengen de gemoedstoestand in balans

 

Consumptie:

Bijenpollen is een voedsel en werkt sneller en effectiever bij meeneemtijd en vooral met fruit, waardoor het voorzichtig een beetje reiniging van de darmflora uitoefent.

Een lepel bij het ontbijt, bij voorkeur genomen met een stukje fruit: de vruchtvezels (ruwe hemicellulose) versterken de activiteit van de verse pollen.

Bijenhouders kunnen pollen van bijen verwijderen zonder de bijen te beschadigen of hun routine te storen, dus deze voedselproductie doet geen schade aan de biosfeer en de natuurlijke cycli.

Author: HealingAdmin

sdfdsfdsf dsfdsfsd

Geef een reactie