Hoe kan Ozontherapie helpen?

Wat is Ozon?

Ozon is een zuurstofverbinding, die uit drie zuurstofatomen is opgebouwd en het scheikundige symbool Oз heeft.

Ozon ontstaat van nature in hogere luchtlagen, doordat de ultraviolette straling van de zon inwerkt op de in de dampkring aanwezige zuurstof. Maar ook tijdens de bliksemontladingen bij onweer wordt ozon gevormd uit in de lucht aanwezige zuurstof.

Ozon dat in de medische toepassing wordt gebruikt, wordt gemaakt in een toestel waarin zuurstof in contact wordt gebracht met een elektrische hoogspanning. De elektrische energie wordt opgenomen door de zuurstof (O2) waardoor deze omgezet wordt in Ozon (O3). Ozon kunnen we ook wel beschouwen als zuurstof waar extra energie aan toegevoegd is. Na verloop van tijd vervalt de ozon weer terug naar zuurstof en geeft het de extra energie af aan zijn omgeving.

Onstaan van Ozon

De belangrijkste eigenschap van Ozon is zijn desinfecterende werking, waarvan men niet alleen in de geneeskunde gebruik maakt, maar ook in de industrie, onder meer bij de zuivering van water en de productie van drinkwater.

 

Hoe kan Ozon helpen?

Als ozon via een of andere toedieningswijze in contact komt met ons lichaam, blijkt deze stof tal van zeer gunstige eigenschappen te bezitten. Zo heeft ozon een sterk desinfecterende werking: het doodt bacteriën, schimmels en virussen en bestrijdt infecties. Daarnaast verbetert ozon in sterke mate de bloedcirculatie, doordat de vaten in hoge mate worden gereinigd van cholesterol, kalkafzettingen. Veder activeert ozon cellen en de weefsels door oxidatie. Ozon verhoogt hierdoor de natuurlijke afweer van het lichaam. Tevens is een toename van levensenergie en verbetering van stemming.

In het kort zou je kunnen zeggen dat ozon zorgt voor een toename van het zuurstofgehalte in het gehele lichaam. Zuurstof is zeer belangrijk voor ons lichaam, weefsels en onze cellen. Hierdoor gaan allerlei processen in ons lichaam beter functioneren.

Ozontherapie is bij een zeer breed scala aan problemen in te zetten. Vanwege de desinfecterende eigenschappen wordt het veelvuldig toegepast bij het behandelen van lastige infecties met virussen, bacteriën en schimmels.

Zo kan ozontherapie helpen bij hardnekkige candida of herpes simplex. Na een ernstige infectieziekte helpt ozon met het opruimen van restproducten van virussen en bacteriën. Door ozontherapie blijkt ook het afweersysteem te verbeteren, waardoor gevoeligheid voor terugkerende infecties, allergieën en huidklachten vermindert. Ook bij kanker kan het gunstige effecten hebben. Door de toename van zuurstof het lichaam, worden kankercellen minder actief en agressief.

Soms verdwijnen ook psychische depressies. Ozon kan bij leverziekten ingezet worden omdat de stof de lever helpt bij diens belangrijke ontgiftingstaken.

De afvoer van afvalstoffen wordt tevens bevorderd doordat ozon voor een verhoogde stofwisseling in de cellen zorgt. Dat kan gunstige effecten hebben bij huidafwijkingen, maar ook bij arteriosclerose en kanker. Als ozontherapie tijdig wordt ingezet bij hart- en vaatziekten kunnen allerlei ernstige complicaties voorkomen worden.

Het onderzoek naar deze effecten is vooral in Duitsland vergevorderd. Maar ook in Italie door prof. V. Bocci van de Universiteit van Siena is zeer veel wetenschappelijk onderzoek hiernaar gedaan. Zo heeft V. Bocci verschillende studies in samenwerking gedaan met ander medici uit California (Dr. Robert Rowen) en uit Cuba (Dr. Silvia Menendez).

Door deze onderzoeken weten wij dat ozontherapie absoluut veilig is en een duidelijk aantoonbare verbetering van onze gezondheid kan bewerkstelligen.

 

De 3 belangrijkste effecten van Ozon toegelicht. 

 Bloedcirculatie:

Ten eerste stellen we vast dat de arteriële zowel als de veneuze bloedcirculatie enorm verbetert wordt. De toename van doorbloeding het gehele lichaam is één van de belangrijkste effecten van een ozonbehandeling. Dit kan gaan van perifere bloedvatstoornissen (b.v. krampen in de kuiten na amper een paar meter), prikkelingen in de onderste ledematen, angor of hartkramp, tot duizeligheid, draaierigheid en hoofdpijn van vasculaire oorsprong. Voor vele migrainepatiënten is ozon een oplossing om de aanvallen beduidend te verminderen.

Door een beduidende verbetering van de locale circulatie worden de aftakelingsprocessen gevormd door bijvoorbeeld de verkalking van hersenen, hart en bloedvaten gestopt.

Ozon kan vergeleken worden met een bezem die de bloedvaten reinigt van cholesterol, kalkafzettingen, e.a. welke bloedvaten vernauwen. De kleinste vaatjes (microvascularisatie) die sinds geruime tijd dicht geslibd waren, worden weer geopend. De rode bloedcellen worden beter vervormbaar en stromen weer door de kleinste bloedvaatjes. Prof. Albers van de universiteit van Mainz toonde aan dat ozon inwerkt op de dubbele bindingen aanwezig in de onverzadigde vetzuren. Ozon breekt deze af en vormt peroxide – ozon verbindingen die als hoge werkzame oxidatiekatalysatoren gaan werken.

 

Afweer en immuniteit:

Ten tweede bezit ozon een enorme oxidatiekracht die de cellen en de weefsels goed van zuurstof voorziet. Ozon verhoogt hierdoor de natuurlijke afweer van het lichaam en uitgeputte weefsels recupereren bijzonder snel. De veerkracht van de cellen wordt opgedreven en hierdoor bieden de cellen meer weerstand tegen stress en indringers.

Witte bloedcellen die voor de afweer van het lichaam zorgen, hebben zuurstof nodig om te kunnen verplaatsen en het pakken van vijandige indringers. De zuurstof wordt verkregen doordat de witte bloedcellen tussen de rode bloedcellen door bewegen en zo zuurstof afnemen. Hoe meer zuurstof, hoe actiever de witte bloedcellen worden. Ozon zorgt voor een toename van zuurstof in het bloed en dat rode bloedcellen minder samenklonteren en beter zuurstof afgeven. Hierdoor wordt het afweersysteem dus een stuk actiever en energieker.

Daarnaast zorgt Ozon ook voor een betere regulering van het afweersysteem; Dit is gunstig voor mensen met astma en allergieën. De minste prikkel zal niet weer een aanval tot gevolg hebben.

 

Desinfecterende Werking:

Ten derde heeft ozon een sterke desinfecterende werking. Het vernietigt kiemen zoals bacteriën, schimmels en virussen. Deze anti – infectieuze werking is 600 tot 3000 maal sterker dan bij chloor. Dit verklaart waarom in verscheidene zwembaden ozon in plaats van chloor wordt toegepast als ontsmettingsmiddel.

In de geneeskunde wordt de ozontherapie dan ook toegepast  ter bestrijding van allerlei infectieuze aandoeningen.

Dus naast  het feit dat ozon het afweersysteem sterker maakt, zorgt ozon er ook direct voor dat ziektekiemen worden vernietigt.

 

Bij welke aandoeningen kan ozontherapie nuttig zijn?

– Doorbloeding stoornissen van hersenen , hart , benen en extremiteiten (syndroom van Raynaud).
– Infectieziektes, zowel door bacteriën als virussen.
– Brandwonden, infecties van de huid of geïnfecteerde wonden.
– Leverontstekingen (hepatitis)
– Astmatische klachten, hooikoorts en allergieën
– Obstipatie en ontstekingsprocessen van de darm, bijvoorbeeld colitis ulcerosa ( het ozon wordt hierbij rechtstreeks in de darm ingebracht).
– Klachten van moeheid, uitputting of burnout en bij verzwakking van het lichaam, door welke oorzaak dan ook.
– Stemmingsproblemen, depressies
– Duizeligheid en oorsuizen
– Langdurige en chronische pijnen, ook pijnen bij reumatoïde artritis of pijnen door beschadigde zenuwen.
– Jarenlang werd aangenomen dat het ook tegen kanker zou werken, uit onderzoek is echter gebleken dat de patiënt met kanker zich wel beter voelt, maar de ozon werkt niet direct op het carcinoom.
– Vetstofwisselingsstoornissen, verhoogd cholesterol.
– Oogziektes zoals retinitis pigmentosa en macula degeneratie.
– Verbeteren van sportprestaties doordat ozontherapie de algemene conditie verbetert
– Tegen ouderdomsklachten en als “life extension” behandeling
– Tegen ouderdomsklachten en als “life extension” behandeling
– Gewrichtspijnen, versleten knieën en Hernia (Ozon wordt ingespoten)

 

Hoe wordt ozon toegepast ? 

Ozontherapie is een medische behandeling, waarbij we ozon direct of indirect op het lichaam laten inwerken.

Ozon wordt in de apparatuur aangemaakt door middel van een speciale generator. Deze zorgt er voor dat zuivere zuurstof met behulp van hoogspanning wordt omgezet in de benodigde hoeveelheid ozon. Er zijn verschillende methoden om ozon toe te passen. De meest toegepaste methode in klinieken zijn de kleine – en de grote –eigen bloedbehandeling. Hierbij wordt via een prik in een ader bloed opgevangen in een steriele, luchtledige fles, waarin zich een  ontstollingsmiddel bevindt. Vervolgens wordt ozon aan het bloed toegevoegd. Daarna wordt het bloed door middel van een infuus weer teruggegeven aan de patiënt. Via het bloed circuleert de ozon vervolgens door het hele lichaam.

Ozon Eigen Bloed Therapie
Eigen Bloed Ozon Therapie

 

Bij andere ozonbehandelingen gebruiken we andere toedieningswegen, bijvoorbeeld via de darm (Rectale Ozon Insufflatie ROI), via de huid, via onderhuidse injecties, via het mondslijmvlies  enzovoorts.

ROI Rectal Ozone Insufflation
Ozon Rectale Insufflatie

Eén van de oudste behandelingen met ozon is via een katheter in het rectum. Hiervoor is een speciale toedieningsvorm beschikbaar. Nu weten we dat, gemeten naar de effecten, de ROI een alternatief is voor de Grote Eigen Bloedbehandeling.

De ROI kan goed ingezet worden bij patiënten met angst voor naalden, met slechte vaten en bij kinderen.

Met een lokale Ozon behandeling gaat het om een behandeling van zieke huidgedeelten, bijvoorbeeld een “open been”, schimmel-infectie of een geïnfecteerde wond. Als het gaat om een wond op één van de ledematen wordt er een zak omheen gedaan en met een stuwband of tape luchtdicht afgesloten. Hierna wordt een ozon- zuurstof-mengsel in de zak geblazen die vervolgens 15-30 minuten op de wond inwerkt. Deze toepassingsvorm werd al in 1915 door dr. Von Wolff in Duitsland gebruikt en is nog steeds actueel en uiterst effectief.

 

Frequentie van de behandelingen

De frequentie van de behandelingen hangt geheel af van de aard van het ziektebeeld. In het algemeen voldoet het om twee keer per week te behandelen gedurende 3-5 weken. Zonodig kan de serie na enige maanden worden herhaald. Bij kanker en virale hepatitis dient men in het algemeen intensiever te behandelen.

Ozontherapie is een risicoarme therapie en wordt dikwijls met andere behandelingsvormen gecombineerd. (Neuraaltherapie, Acupunctuur, Manuele Therapie, Massage, Lymfedrainage, Homeopathie, Bach-Bloesem Therapie, Fytotherapie, Enzymtherapie, enz.)

Waar echter wel opgelet moet worden is dat ozon niet ingeademd wordt. Dit is de enige wijze waarop ozon niet mag worden toegediend. Ozon kan irritatie in de keel en longen veroorzaken.

Voor de rest is ozon veilig om toe te passen.

 

Author: HealingAdmin

sdfdsfdsf dsfdsfsd

Geef een reactie